Persbureau Ameland

dinsdag 6 december 2011

Sunneklaas op werelderfgoedlijst

HOLLUM - Sunneklaas hoort thuis op de werelderfgoedlijst, eerder nog dan Sinterklaas. Dat zegt Arnold-Jan Scheer in het Radio 1 intervieuw van 6 december 2011.
Is dat wel goed voor Sunneklaas, brengt dat niet te veel publiciteit met zich mee, is het feest wel werelderfgoedwaardig? Stemmen kan via de poll.

Beluister hier het interview met Arnold-Jan Scheer

4 opmerkingen:

J-J v/d Laan zei

Sunneklaas is iets van en voor en door de eilanders. zodra er te veel ruchtbaarheid aan gegeven gaat worden door een status op een lijst, of zelfs door dit soort interviews gaat dat tourisme genereren..

Ik ben zelf een paar keer tijdens het sunneklazen op het eiland geweest, maar mij zal je uit respect voor de eilanders niet in de buurt van de dorpen zien op deze tijden.

Een mens is van nature nieuwsgierig, en heeft vrijwel altijd een mening klaar staan, maar laat dit stukje historie gewoon bestaan daar waar het hoort en blijf op deze dagen uit de buurt.

Voor vanavond en morgen avond veel plezier, want ook dat is er tijdens het sunneklazen

ambla zei

Het Sinterklaasfeest is door en voor de Amelanders, laat dat zo blijven, en het mag van mij op de Wereldwerfgoedlijst!!

Kiara - Mukkes Weblog Pagina zei

Ik vind dat het feest voor en door de amelanders moet blijven,geen wereld erfgoed lijst want dan kan Brussel ermee gaan bemoeien en dan kan het zijn dat Sunneklaas verboden word,omdat de buitenstaanders niets snappen van het feest.

Dus Sunneklaas moet op Ameland blijven en 2 dagen geen pottenkijkers.

ambla zei

Als dat zo is, ben ik het helemaal eens met de vorige schrifster, dat het dus NIET op de Werelderfgoedlijst geplaatst moet worden. Geen Brusselse toestanden op Ameland.